Gastouder aan huis

Opvang aan huis is de laatste tijd erg in opkomst. Logisch ook, het is voor veel ouders een ideale vorm...

Opvang aan huis is de laatste tijd erg in opkomst. Logisch ook, het is voor veel ouders een ideale vorm van kinderopvang. De gastouder komt op de afgesproken dagen en tijdstippen bij u thuis en zorgt ervoor dat alles waar u normaal gesproken zorg voor draagt, geregeld wordt. Uw kinderen verblijven in hun eigen vertrouwde omgeving en u hoeft ze niet in de vroege ochtend door weer en wind weg te brengen. Wordt uw kind een keertje ziek, ook dan kan de gastouder desgewenst de zorg voor uw kind op zich nemen zodat u uw bezigheden kunt voorzetten.

Een gastouder aan huis is iemand die ervaring heeft met kinderen, minimaal 18 jaar is en voldoet aan onze selectiecriteria. Voor opvang aan huis geldt de regeling ‘Dienstverlening aan Huis’. Opvang aan huis is vanuit het kostenaspect over het algemeen vooral interessant voor gezinnen met minimaal 2 kinderen. Bovendien draagt de overheid evengoed haar steentje bij aan de kosten voor erkende kinderopvang aan huis.

Regeling ‘Dienstverlening aan Huis’

Wanneer u kiest voor kinderopvang aan huis, heeft u te maken met de Regeling ‘Dienstverlening aan huis’. Bij deze vorm van opvang is sprake van een arbeidsrelatie tussen ouders en gastouder. De regeling ‘dienstverlening aan huis’ is speciaal in het leven geroepen voor mensen die een dienst afnemen (zoals kinderopvang aan huis, een tuinman of hulp in de huishouding) voor maximaal 3 dagen per week.

Het voordeel van deze regeling is namelijk dat u geen loonbelasting of sociale premies hoeft af te dragen wanneer een gastouder aan huis maximaal 3 dagen per week opvang aan huis biedt. Indien u meer dan 3 dagen per week opvang aan huis nodig heeft, adviseren wij u de opvang voor uw kind(eren) door 2 gastouders te laten verzorgen die beide maximaal 3 dagen per week bij u aan huis komen.

Een gastouder aan huis heeft recht op;

–  Minimaal het minimum loon plus 8% vakantietoeslag.

–  Doorbetaalde vakantie-uren; per jaar 4 x het aantal overeengekomen uren per week.

–  Doorbetaling bij ziekte; maximaal 6 weken x 70%, minus 2 wachtdagen.

 

menu

Gastouderbureau Zuid-West