Gastouder Carola Mol-van Dam

Even voorstellen

Ik ben Carola Mol-van Dam (1971). Ik ben getrouwd met Michiel (1972)we hebben samen een dochter Manon (2004) en een zoon Max (2006). We hebben 1 kat Roike.
Sinds 2009 werk ik fulltime als gastouder.  Ik heb mijn diploma SPW3 kinderopvang behaald en sta ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang.  Ik heb diverse EHBO-diploma’s waaronder het EHAK-diploma (Eerste Hulp aan Kinderen). Ook volg ik momenteel een thuisstudie kinderpsychologie..

Ik bied nu opvang van 6:30 uur tot 18:00. In overleg is het altijd mogelijk om andere tijden af te spreken. Regelmatig eten kindjes ook ‘s avonds mee. Ik heb momenteel gastkindjes in de leeftijd van 0 jaar tot 10 jaar.  . Er is nog ruimte voor extra speelkameraadjes!

We wonen dus in Nieuwdorp in een 2-onder-1-kapwoning met een grote kindvriendelijke achtertuin met diverse speeltoestellen. Hier vlakbij is ook een grote speeltuin waar we graag naartoe gaan.

Gastouder Carola Mol-van Dam

Gastouder Carola Mol-van Dam

Wat ik belangrijk vind:
  • Dat uw kindje zich op haar of zijn gemak voelt bij ons en hier graag komt.
  • Uw kindje moet zichzelf kunnen en mogen zijn en moet zich kunnen ontplooien.
  • Uw kindje komt in een  kleinschalige opvangvorm terecht, waar het lekker knus en huiselijk aanvoelt.
  • Een goede lichamelijke verzorging.
  • Zorgen voor gezonde voeding.
  • Respect hebben voor elkaar, naar elkaar luisteren.
  • Tijd voor elkaar hebben, samen dingen doen, leren van elkaar.
  • Stimuleren van taal, sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling.

Met de kinderen ga ik bij mooi weer graag naar buiten voor een wandelingetje of fietstochtje. Even naar de geitjes, schaapjes of koetjes kijken. Of om een boodschap of even naar de brievenbus. Er is altijd wel een reden om even lekker buiten te zijn.

Verder knutsel ik graag, lezen we boekjes, zingen we liedjes, bakken we koekjes en kunnen de kinderen zich vermaken met allerlei soorten speelgoed. Ik heb speelgoed voor alle leeftijden en er komen nog steeds nieuwe spulletjes bij! Regelmatig wissel ik de bakken ook om zodat er steeds weer wat te ontdekken valt.

Er is genoeg ruimte om lekker te kunnen spelen (zowel binnen als buiten). Kindjes die nog slapen hebben  bij ons een camping bedje op een “eigen” kamer  (altijd dezelfde kamer). We houden in principe de slaaptijden van thuis aan zover deze overeenkomen met het halen en brengen van en naar school. Eventueel  passen we de slaaptijden in overleg met de ouders hierop aan.

Ik vind het heerlijk om gastouder te zijn. Het hier is soms een drukke maar gezellige boel. Regelmatig is er om half 8  ‘s morgens al een disco gaande. Of de huiskamer staat volgebouwd met hutten van stoelen en dekens. Maar dat is zo weer opgeruimd.  Ik geniet nog elke dag van hun kijk op de wereld. En ik hoop hier nog lang van te mogen genieten.

Wanneer u op zoek bent  naar een leuk opvangadres voor uw kindje of kinderen en u wilt meer weten of u wilt een keer komen kijken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Gastouderbureau Zuid-West.

menu

Gastouderbureau Zuid-West